אוזני המן במבחר מליות מהירות הכנה - לחג מושלם | השף הלבן

אוזני המן במבחר מליות מהירות הכנה

איך אתם אוהבים את אוזני ההמן שלכם? מתכון לאוזני המן עם בצק פריך מוכן מראש שיחסוך לכם עבודה אבל לא ישפיע על הטעם והאיכות, במלית עשירה וטעימה של פרג ותמרים

מאת: יפה ימין
חלבי סוג מתכון
10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
אוזני המן במבחר מליות מהירות הכנה

המרכיבים ל 30:

קטגוריה - בדיקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    0pt; mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 02.

         

  • 03.

    מפשירים את הבצק לילה (או לפחות 6 שעות) במקרר

  • 04.

    0pt; mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 05.

         

  • 06.

    עובדים עם הבצק ישר מהמקרר – עבודה עם בצק קר הרבה יותר קלה, מרקם מאפה יהיה יותר אוורירי.

  • 07.

    0pt; mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 08.

         

  • 09.

    קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ או פחות עפ"י בחירתכם ומתעסקים עם הבצק כמה שפחות, חימום הבצק יפגע באיכותו. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.

  • 10.

    0pt; mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 11.

         

  • 12.

    מניחים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ.

  • 13.

    0pt; mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 14.

         

  • 15.

    לפני האפייה רצוי להכניס את המאפה למקפיא – לשיפור המרקם והטעם

  • 16.

    0pt; mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 17.

         

  • 18.

    אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 19.

    במחבת עמוקה ממיסים חמאה, סוכר, תמצית וניל, דבש וגרידת לימון עד לקבלת נוזל אחיד.

  • 20.

    מוסיפים למחבת את הפרג ואת אבקת השקדים, מיד לאחר מכן מוסיפים את החלב ומערבבים עד לספיגת החלב.

  • 21.

    המלית אמורה לצאת רכה, אם יש צורך מוסיפים כמה כפות חלב.

  • 22.

    מוסיפים ריבה ומערבבים. המלית תהיה מעט מתוקה  אך מתיקותה תתעדן לאחר האפייה.

  • 23.

    מצננים את המלית בטמפ' החדר, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.***היזהרו מאפיית יתר הפוגמת במרקם הבצק – אופים רק עד שהבצק מזהיב מעט (הוא נותר הרבה יותר בהיר מבצק עלים או בצק שמרים)מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

  • 24.

    מגלענים את התמרים ושמים בסיר קטן יחד עם המים.

  • 25.

    מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות נוספות עד שהתמרים מתרככים מאוד ומרבית המים נספגו בהם. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה סודה לשתייה ומערבבים היטב. מצננים.

  • 26.

    מעבירים את התמרים למעבד מזון קטן, מוסיפים קינמון וטוחנים למחית. מוסיפים את האגוזים וטוחנים קצרות כך שיתקבלו אגוזים קצוצים גס.

  • 27.

    מצננים כחצי שעה.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.