עוגת גבינה לפסח - מתכון לעוגה כשרה, מפנקת וטעימה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה כשרה לפסח

עוגה מפנקת, רכה ועשירה, שאיננה זקוקה לציפוי. מתאימה לאירוח בימי חול המועד או לקינוח סעודת ליל הסדר לכל המשפחה!

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה כשרה לפסח
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 12:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: תבנית בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תחתית תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ במלבן של נייר אפייה ומהדקים סביבה את מסגרת התבנית. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות) כשתבנית התנור הגדולה מונחת במדף האמצעי.

  • 02.

    מקציפים את חלבוני הביצים עם ½ כוס סוכר לקצף גמיש ומבריק. בקערה שנייה מערבלים יחד גבינה, חלמונים, שארית הסוכר, וניל, קליפת לימון, מיץ לימון וקמח תופח לפסח לתערובת חלקה. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה בקערה שלישית.

  • 03.

    מוסיפים את הקצפת לתערובת הגבינה ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהיא מעורבבת למחצה. מוסיפים את קצף החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול במרית לקבלת תערובת אוורירית ואחידה.

  • 04.

    מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת. מניחים את תבנית העוגה על תבנית התנור ואופים במשך 25 דקות. מושכים את תבנית התנור החוצה ומעבירים להב סכין בין שולי העוגה לדפנות התבנית (טריק שמאפשר תפיחה אחידה ומונע סדקים). מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30 דקות נוספות או עד שמרכז העוגה כמעט יציב. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו למשך 30 דקות.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 05.

    מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לגמרי. מכסים ומקררים במשך 12 שעות לפחות לפני ההגשה.

  • 06.

    מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת ופירות טריים.

  • 07.

    בתאבון!

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.