עוגת דבש ותפוח בשבע דקות עבודה | השף הלבן

עוגת דבש ותפוח בשבע דקות עבודה

עוגת דבש, יוגורט עזים ותפוח, רכה, מפנקת ומרעננת, לא מתוקה מדי ולא כבדה. המתכון קל-הכנה, ללא מיקסר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת דבש ותפוח בשבע דקות עבודה
גודל תבנית: לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ, לא חד-פעמית

הוראות הכנה:

  • 01.

    זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. במקום קמח תופח אפשר להשתמש בקמח לבן בתוספת של כפית וחצי אבקת אפייה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה או שמן קנולה.

  • 03.

    בקערה בינונית מערבבים במרית חמאה, שמן וסוכר דמררה.

  • 04.

    מוסיפים ביצים וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לאיחוד והשגת מעט נפח.

  • 05.

    מוסיפים דבש ויוגורט עזים וטורפים עד לאיחוד.

  • 06.

    מוסיפים קמח תופח וטורפים עד לאיחוד לא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר.

  • 07.

    מגלענים את התפוח, קולפים, חותכים לקוביות קטנות, מוסיפים מייד לעיסה ומערבבים עד להיטמעות ולא מעבר לכך. יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת מרית.

  • 08.

    כשהתנור חם מכניסים ואופים במשך 41-43 דקות או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת כשעליה פירורים – או נקייה. מוציאים, מצננים שעתיים ומגישים. לפני ההגשה אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר.

    טיימר מופעל

    00:43:00

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.