עוגת דבש ושזיפים | השף הלבן

עוגת דבש ושזיפים

עוגת דבש נפלאה לקינוח ארוחת החג – במקום לערבב את הדבש לתוך לתערובת העוגה המתובלת, מצפים בו את הפירות ויוצקים אותו על העוגה כדי שייספג לתוכה.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת דבש ושזיפים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 10:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: עוגה בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו). משמנים בשמן קוקוס תבנית עוגה בקוטר 26 ס"מ.

  • 02.

    מערבלים יחד בקערה סוכר חום, שמן קוקוס, קינמון והל. מוסיפים את הביצים, ומערבלים עד שהסוכר נמס. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים שקדים טחונים ומיץ תפוזים ומערבלים ערבול קצר. משלימים את ערבוב החומרים במרית. יוצקים את תערובת העוגה לתבנית ומיישרים את פניה.

  • 03.

    שמים את חצאי השזיפים בקערה, ויוצקים עליהם 3 כפות דבש. מערבבים. מסדרים את חצאי השזיפים הטבולים בדבש על תערובת העוגה - צד הקליפה כלפי מעלה. יוצקים את הדבש שנותר בקערה על השזיפים ועל תערובת העוגה. זורים את השקדים הפרוסים בין חצאי השזיפים. אופים במרכז התנור במשך 40-35 דקות, עד שמרכז העוגה קפיצי למגע.

    טיימר מופעל

    00:35:00
  • 04.

    מוציאים את העוגה מהתנור. מחממים את 2 כפות הדבש הנותרות (20 שניות במיקרוגל) ומברישים את השזיפים ואת פני העוגה בדבש המחומם. מצננים.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.