שושני גבינה וריבת חלב
גם גבינה וגם ריבת חלב! הנה מתכון לעוגת שמרים שושנים מפנקת במיוחד
המרכיבים ל 12:
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר, סוכר הווניל והשמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, החלב והחמאה, ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח לחה ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
טיימר מופעל
-
02.
המלית: מערבבים בקערה את המסקרפונה, הביצה והקורנפלור.
-
03.
מוציאים את האוויר מהבצק, מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את הבצק בריבת החלב ומפזרים עליה כמחצית מפירורי הביסקוויטים. מקפלים את אחת מהצלעות הארוכות של מלבן הבצק אל המרכז ומהדקים קלות, להוצאת כיסי אוויר. מקפלים למרכז גם את הצלע השנייה ומהדקים, כך שכעת כל המלית תהיה מכוסה בבצק. יוצרים קפלים קטנים ברוחב כ-5 ס"מ בשתי הצלעות הקצרות של המלבן, כדי שהמילוי לא ייזל החוצה. הופכים את הבצק ומרדדים שנית למלבן ארוך.
-
04.
מסובבים את הבצק כך שאחת מצלעותיו הארוכות תפנה אלינו. מורחים אותו במלית הגבינה (משאירים שוליים נקיים לאורך הצלע שקרובה אלינו) ומפזרים את יתרת פירורי הביסקוויטים. מגלגלים את הבצק לרולדה, כשמתחילים מהצלע הרחוקה מאיתנו. חותכים לפרוסות בעובי 5 ס"מ ומסדרים בתבנית במרווחים שווים. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.
טיימר מופעל
-
05.
אופים כ-40 דקות, עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
06.
בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים את המים והסוכר במחבת על אש בינונית, עד שמתקבל סירופ מעט סמיך. מצננים.
-
07.
מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ. מצננים.
-
08.
טופי הקרמל: מפזרים את הסוכר בשכבה אחידה במחבת גדולה. מחממים על אש נמוכה-בינונית עד שהסוכר נמס לחלוטין - לא מערבבים, רק מנענעים את המחבת כדי להעביר סוכר שלא נמס למקומות שבהם כבר נמס. מוסיפים את השמנת תוך ערבוב נמרץ (זהירות, התערובת תבעבע) ומבשלים כחצי דקה, תוך ערבוב. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה, הווניל והמלח ומערבבים לרוטב אחיד. מזלפים על העוגה בעזרת כף עץ.