עוגת שיש עם קרם פרש | השף הלבן

עוגת שיש עם קרם פרש

עוגה גבוהה משוישת בשוקולד ובתערובת של קרם פרש ונוטלה. ציפוי אגוזים פריך משלים את המראה ואת הטעם.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת שיש עם קרם פרש
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 8:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: תבנית מוארכת עמוקה 30x10 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית מוארכת עמוקה 30x10 ס"מ בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    מערבלים את השמן עם הסוכר ועם הביצים עד שהסוכר נמס. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים חצי גביע (100 גרם) קרם פרש וחלב ומערבלים רק עד שהתערובת כמעט אחידה. מעבירים שליש מהתערובת לקערה שנייה. מוסיפים לקערת הערבול תמצית וניל והל ומערבלים רק עד שהתערובת חלקה. מוסיפים לקערה השנייה שוקולד מומס, אבקת קקאו ו־2 כפות וויסקי ומערבלים רק עד שהתערובת חלקה.

  • 03.

    יוצקים את התערובת הבהירה לתבנית. יוצקים עליה את תערובת השוקולד. מערבבים קצת בלהב סכין כדי ליצור דוגמת שיש. מערבבים את ממרח הקקאו אגוזים (נוטלה או ממרח דומה. אם הוא נוקשה מדי לערבוב, מרככים אותו במיקרוגל) עם הקרם פרש הנותר, מעבירים לשקיק זילוף קטן ומזלפים פסים עבים על העוגה. מערבבים שוב בלהב סכין כדי לשייש את הקרם לתוך תערובת העוגה. 

  • 04.

    מערבבים יחד את חומרי הציפוי וזורים על העוגה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 60-55 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי.

    טיימר מופעל

    00:55:00

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.