עוגת שוקולד טבעונית ליומולדת
בדיוק ככה עוגה יומולדת צריכה להיות – שוקולדית, רכה ועסיסית
המרכיבים ל 12:
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
-
02.
טורפים בקערה מעדן, משקה, חומץ, שמן, סוכר ווניל לעיסה אחידה. מערבבים קקאו, קמח, אבקת אפיה, סודה ומלח בקערה נפרדת. מועכים גושי קקאו וקמח עד קבלת תערובת אחידה. מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה.
-
03.
אופים כ 35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי או עם פירורים לחים. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה.
טיימר מופעל
-
04.
שמים שוקולד וקרם קוקוס או משקה שקדים/סויה בקערה וממיסים במיקרו, פעמיים שלוש - 45 שניות בכל פעם (מערבבים בין המסות) עד קבלת קרם חלק. מצפים את העוגה, בוזקים סוכריות צבעוניות ומגישים. נשמר עד 5 ימים - בקיץ במקרר, בחורף אפשר מחוץ למקרר.