קיורטוש במילוי מסקרפונה | השף הלבן

קיורטוש במילוי מסקרפונה

הלהיט ההונגרי בגרסה מיוחדת לחג החנוכה! לא תאימנו כמה קל להכין אותם וכמה מחמאות יקצרו

מאת: יהודית אביב
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
קיורטוש במילוי מסקרפונה
צילום: יהודית אביב

המרכיבים ל 25 יחידות:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: 6 צינורות מתכת שמיועדים לטיגון קנולי

הוראות הכנה:

  • 01.

        הכנת הקיורטוש: מחממים שמן בסיר טיגון עמוק לטמפרטורה של 190 מעלות (מומלץ מאוד לקנות מדחום לטיגוני חנוכה ובכלל לטיגונים). עובדים על נייר אפייה. פותחים את הבצק המרודד וחותכים לרצועות ברוחב של כ -½1 ס”מ. מותחים עם הידיים כל רצועה כך שתהיה ארוכה ודקה יותר.  מלפפים כל רצועה על צינור שמיועד לטיגון קנולי. מגלגלים את הצינור על השייש כדי להדק את הרצועות שלא ייפתחו בטיגון וגם כדי לדקק את הבצק עוד יותר.

  • 02.

        מטגנים כל פעם שני צינורות. הטיגון חייב להיות מהיר – ממש כחצי דקה כל צד, עד להזהבה יפה של הבצק.

  • 03.

        בעזרת כף מחוררת מוציאים את הצינורות לנייר סופג ומניחים להם להתקרר לפני שמשחררים את הצינורות. בינתיים שהמטוגנים מתקררים ממשכים לטגן את שאר הקיורטושים וברגע שהמטוגנים מתקררים מעט, משחררים את הצינורות ושוב מלפפים עליהם רצועת בצק. מסיימים כך את כל הבצק.

  • 04.

        הכנת קרם מסקרפונה:  שמים במיקסר את כל חומרי הקרם ומקציפים לקרם יציב מאוד.

  • 05.

        שמים את הקרם בשקית זילוף עם צנתר כלשהו ומזלפים לתוך הקיורטוש את הקרם משני הצדדים ודואגים שהקרם ייצא החוצה מהצינור כדי שנוכל לטבול בפקאנים.

  • 06.

        טובלים כל קצה של קיורטוש בפקאן סיני טחון ומסדרים בערמה על צלחת הגשה.

  • 07.

        ממסים במיקרוגל את שני סוגי השוקולדים- כל סוג בנפרד ובעזרת כפית מזלפים מעל הקיורטוש את השוקולדים.

  • 08.

        אפשר להגיש מייד ואפשר לשמור במקרר, בעיני, הם אפילו משתבחים מאוד במקרר. 

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.