פיצה על בסיס מצות קראנצ'י | השף הלבן

פיצה על בסיס מצות קראנצ'י

פיצה קלת הכנה שהילדים ישמחו לזלול. מטגנים במחבת בסיס פריך של מצות, מצפים ברוטב פיצה ובגבינה וקולים תחת הגריל.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פיצה על בסיס מצות קראנצ'י
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 2:

קטגוריה - בדיקה
גודל תבנית: מחבת בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את הגריל של התנור. מרטיבים את המצות במים ושוברים אותן לחתיכות קטנות. שמים את חתיכות המצה בקערה, מוסיפים ביצה טרופה ומעט מלח ומערבבים.

  • 02.

    מחממים את השמן במחבת בקוטר 24 ס"מ מעל להבה גבוהה. משטחים את תערובת המצות במחבת בשכבה דקה ואחידה - משתדלים שלא יישארו חורים. מטגנים עד שהצד התחתון מזהיב קלות. הופכים על צלחת גדולה, מחליקים חזרה למחבת כשהצד המטוגן למעלה, ומזהיבים את הצד השני.

  • 03.

    מסירים מהאש. מורחים את רוטב הפיצה על בסיס המצות המטוגן, מפזרים את הגבינות (אם רוצים תוספות, מסדרים אותן על הגבינות בשלב זה), וזורים מעט אורגנו מיובש. מניחים את המחבת תחת הגריל החם 3-2 דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. חותכים למשולשים ומגישים.

    טיימר מופעל

    00:02:00

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.