אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים | השף הלבן

אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים

הנה ההוכחה שהמנה העיקרית בארוחת החג לא צריכה להיות מסובכת להכנה! יהודית אביב משתפת אותנו במתכון לצלי אסאדו טלה קוצר מחמאות

מאת: יהודית אביב
בשרי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים
צילום: יהודית אביב

המרכיבים ל 6-8:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

        אסאדו בתנור: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

  • 02.

        בקערה גדולה שמים את האסאדו, עצמות הבקר ובצלי השאלוט.

  • 03.

        שמים בקערית את שמן הזית, מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס, כורכום ופפריקה. מערבבים היטב ומורחים את הבשרים והבצל עם הידיים כך שהכל יהיה מרוח היטב.

  • 04.

        על להבה גבוהה מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב שאפשר להכניס לתנור. כשהשמן חם מאוד צורבים את הבשר - מניחים בסיר ולא נוגעים במשך כמה דקות עד שהבשר משחים היטב ורק אז הופכים וצורבים מצד שני. מסירים את הסיר מהגז. את הבצלים המתובלים שומרים בקערה, הם ייכנסו לסיר מאוחר יותר.

  • 05.

        מפרקים את שיני השום ומפזרים בין הבשרים (אין צורך לקלוף אותם). מפזרים גם ענפי טימין בין הבשרים וצולים בתנור שעה.

  • 06.

        מוסיפים את הבצלים המתובלים לסיר וצולים עוד שעה וחצי - שעתיים עד שהבשר רך לחלוטין ומוכן לאכילה.

  • 07.

        תפוחי אדמה ירושלמיים: שוטפים היטב את תפוחי האדמה, בעזרת קולפן קולפים אותם ומניחים בתבנית אפייה. מזלפים שמן זית, מתבלים בכורכום, פפריקה ומלח. עושים ממש מעין מסאג' לתפוחי האדמה כך שיהיו עטופים היטב בשמן ותבלינים.

  • 08.

        מפרקים את ראש השום ומפזרים בין תפוחי האדמה (אין צורך לקלוף), מפזרים ענפי טימין ועגבניות שרי חצויות. מכסים את התבנית עם נייר כסף, אופים שעה וחצי עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין. בשלב הזה תפוחי האדמה מפרישים המון נוזלים שיצטמצמו בשלב הבא.

  • 09.

        מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים את תפוחי האדמה והעגבניות עוד 10-15 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב ורוב הנוזלים הצטמצמו והפכו לרוטב סמיך.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 10.

        הצעת הגשה: אני אוהבת להגיש בשר על משטח עץ טבעי. בעיני זה הכי מתאים והבשר מקבל את הכבוד הראוי לו. מניחים את האסאדו, מוזגים עליו מעט מהשמן שהצטבר בסיר, מניחים לידו את תפוחי האדמה ומגישים מייד כשהוא יוצא מהתנור.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.