פנזרוסלטה – ממרח סלק, פטה כבשים ופיסטוקים
אליאב גולדנברג שף מסעדת גרקו חולק איתנו מתכון למאזה המשלב את המליחות של הפטה היוונית עם המתיקות הטבעית של הסלק. אפשר להגיש אותו גם בקוביות בסלט במקום ממרח
חלבי
סוג מתכון
20 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: דרור עינב
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל 8:
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל 180 מעלות. מפזרים מלח גס בתבנית ומניחים עליו את הסלקים. אופים אותם כשעה וחצי, עד שהם רכים (בודקים בנעיצת חוד של סכין). מצננים מעט, קולפים, חותכים לרבעים ומצננים לגמרי.
-
02.
מרסקים את הסלקים במעבד מזון. מוסיפים פטה כבשים, חצי מכמות הפיסטוקים, שמן זית וחומץ. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את הפיסטוקים ומגישים.