מתכון לחומוס של יונית צוקרמן
המדריך של יונית צוקרמן לחומוס המושלם שמכינים בקלות ובמהירות. סידרנו לכם מתכון בסיסי לחומוס, אופציות ל-2 תוספות ואפילו מתכון למסבחה! מדריך שחייבים להכיר
המרכיבים ל 4-6 מנות:
הוראות הכנה:
-
01.
חומוס בסיסי:
-
02.
מסננים היטב את החומוס ומעבירים למעבד מזון. מכניסים למעבד המזון את יתר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי
-
03.
טיפ: מומלץ שהחומוס יהיה מעט נוזלי, מכיוון שבמקרר הוא מתקשה והופך לסמיך יותר. במידה ובזמן העיבוד המרקם סמיך מידי, כדאי להוסיף מעט מים.
-
04.
תוספת בשר:
-
05.
קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבשר טחון ואת התבלינים ומטגנים עד שצבע הבשר הופך לשחום.
-
06.
תוספת פטריות:
-
07.
מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ואת התבלינים וממשיכים לטגן כמה דקות עד להשחמה של הפטריות.
-
08.
הרכבת המנה:
-
09.
מניחים חומוס בצלחת ומעליו את התוספת שבחרתם (בשר או פטריות). מפזרים מעט עלים ירוקים (פטרוזיליה או כוסברה) ומזלפים שמן זית. מומלץ להוסיף גם ביצה קשה.
-
10.
מסבחה:
-
11.
מבשלים את גרגירי החומוס בסיר עם עם כל התבלינים ומבשלים רבע שעה. מניחים את ממרח החומוס בצלחת, מעליו 2-3 כפות של גרגירי החומוס המבושלים יחד עם פטרוזיליה, שמן זית, פפריקה ומעט עריסה.