ארטישוק צלוי עם פרמג'יאנו רג'יאנו | השף הלבן

ארטישוק צלוי עם פרמג'יאנו רג'יאנו

מנה ראשונה בהשראה איטלקית וחומרי גלם טריים: ארטישוק צלוי עם שמן זית ורוטב חרדל, עגבניות שרי מתקתקות וגילופי פרמגי'אנו רג'יאנו שתשאיר רושם בשבועות

מאת: גיא פינס
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
https://youtu.be/3fgxCeDhflU
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6 מנות:

לרכישת המוצרים למתכון:
גודל תבנית: צלחת הגשה רחבה ושטוחה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנקים את שערות הארטישוק בעזרת כף, מניחים את הארטישוק על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים ב-5 כפות שמן זית וזורים מלח גס.

  • 02.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל-30 דקות (במקרה ומשתמשים במשומר, צולים עם שמן הזית על מחבת לכ-3 דקות מכל צד)

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 03.

    הרוטב: מערבבים בצנצנת שום, מלח דק, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית וחרדל.

  • 04.

    צולים את עגבניות השרי עם כף שמן זית עד לחריכה עדינה ומניחים סביב הארטישוק.

  • 05.

    על צלחת הגשה מניחים את הארטישוק, מוזגים רוטב מעל הארטישוק ומפזרים גילופי פרמג'יאנו רג'יאנו.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.