מתכון קרואסון חמאה | השף הלבן

קרואסון חמאה תוצרת בית

לצד תה או קפה, פינוק לשעת המתוקים של המבוגרים ושל הילדים או כשמתחשק מאפה צרפתי ביתי, קרואסונים ביתיים קלים להכנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
קרואסון חמאה תוצרת בית

המרכיבים ל 8 קרואסונים:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל החומרים היבשים (במיקסר) תוך כדי הוספת כוס החלב בהדרגה, עד שנוצר בצק גמיש.

  • 02.

    מרדדים את הבצק עד כמה שאפשר גדול יותר ולמרוח את החמאה, תוך כדי קיפולים, כאשר אחרי כל קיפול, רידוד (כמו שעושים עם בצק עלים).

  • 03.

    עוטפים את הבצק בניר אפיה מעט משומן ומכניסים למקרר לפחות ל- 4 שעות (ועדיף ללילה).

  • 04.

    מחלקים את גוש הבצק ל- 2 ולרדד כל גוש, דק עד כמה שאפשר.

  • 05.

    יוצרים צורת עיגול. לחתוך את הבצק ל-8 משולשים.

  • 06.

    כל משולש מקפלים כלפי פנים מהחלק הרחב כלפי החלק הצר.

  • 07.

    מניחים בתבנית מעט משומנת, מורחים חלמון ביצה ולזרות שומשום. האפיה בתנור מחומם מראש, 170 מעלות, עד להזהבה

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.