מרק שעועית אדומה
זה בדיוק המתכון שחיפשתם לחורף הזה – מרק שעועית אדומה מנחם ומלא בדברים טובים, שכל אחד יכול להכין בפחות מחצי שעה של עבודה
המרכיבים ל 8 מנות:
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים סיר עם שמן זית על אש בינונית.
-
02.
מוסיפים בצל, גזר, כרישה ושורש סלרי. מאדים ומטגנים קלות 6-8 דקות. מדי פעם מערבבים, עד שהירקות מזיעים אך לא רכים מדי (באופציה הבשרית: מוסיפים את הצ'וריסו ומח עצם יחד עם הירקות).
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים שום קצוץ, טימין ועלה דפנה.
-
04.
מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים כדקה.
-
05.
מוסיפים עגבניות ושעועית ומערבבים.
-
06.
מוסיפים מים או ציר ומביאים לרתיחה. מורידים את הקצף.
-
07.
מוסיפים את התבלינים, מביאים שוב לרתיחה.
-
08.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים. טועמים ואם צריך מוסיפים תיבול.
-
09.
אם רוצים להסמיך את המרק, מורידים את המכסה ומצמצמים את הנוזלים.
הידעת?
יש מעט דברים יותר מפנקים בחורף מאשר לשבת מכורבל ליד התנור כשבחוץ יורד גשם וקר. בסיטואציה זו, אין דבר מושלם יותר מלהחזיק צלחת מרק חמה ומפנקת שמחממת את הידיים ואת הקיבה. מכיוון שהחוק אומר שלעולם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים למרק, יש לכם מזל, זה בדיוק המתכון שחיפשתם לחורף הזה - מרק שעועית אדומה מנחם ומלא בדברים טובים, שכל אחד יכול להכין בפחות מחצי שעה של עבודה. למי שאוהב מרקים, מדובר במתכון חובה.