מתכון קינוח פירות חם | השף הלבן

קינוח פירות חם

תבשיל חם של תפוחים, אגסים וצימוקים ביין

מאת: עורך השף הלבן
40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קינוח פירות חם

המרכיבים ל 12-16 מנות:

לרכישת המוצרים למתכון:

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים את התפוחים ומנגבים היטב. אין צורך לקלף. חוצים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים כל תפוח לשמונה חלקים. עושים את אותה פעולה עם האגסים רק שאותם מחלקים לרבעים.

  • 02.

    שמים את כל הפירות החתוכים בסיר של פלדת אל חלד או אמייל, מוסיפים את הצימוקים ויוצקים את מיץ הלימון, המים, היין האדום והסוכר/הדבש. מביאים לרתיחה קלה.

  • 03.

    זורים את הקינמון ואגוז המוסקט ומבשלים כעשרים דקות בסיר מכוסה על אש נמוכה. הפירות צריכים להתרכך אך עדיין לשמור על צורתם.

  • 04.

    בחמש דקות הבישול האחרונות מניחים על הפירות את גבעולי הטימין, טועמים ומוסיפים עוד סוכר/דבש לפי הטעם. מוציאים את הטימין המבושל.

  • 05.

    בעזרת כף מחוררת מוציאים את הפירות לקערת הגשה שטוחה. מביאים לרתיחה את המיצים שנשארו בסיר ומוסיפים להם את תרכיז פירות היער. הרוטב יצטמצם ויקבל צבע מודגש וסמיכות קלה

  • 06.

    מוסיפים לרוטב את היין או הליקר, יוצקים על הפירות ומקשטים בטימין טרי. מגישים את תבשיל הפירות כשהוא חם.

אתר השף הלבן עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie , של תנובה ושל צדדים שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה. פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.