קינוח פירות חם
תבשיל חם של תפוחים, אגסים וצימוקים ביין
המרכיבים ל 12-16 מנות:
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים את התפוחים ומנגבים היטב. אין צורך לקלף. חוצים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים כל תפוח לשמונה חלקים. עושים את אותה פעולה עם האגסים רק שאותם מחלקים לרבעים.
-
02.
שמים את כל הפירות החתוכים בסיר של פלדת אל חלד או אמייל, מוסיפים את הצימוקים ויוצקים את מיץ הלימון, המים, היין האדום והסוכר/הדבש. מביאים לרתיחה קלה.
-
03.
זורים את הקינמון ואגוז המוסקט ומבשלים כעשרים דקות בסיר מכוסה על אש נמוכה. הפירות צריכים להתרכך אך עדיין לשמור על צורתם.
-
04.
בחמש דקות הבישול האחרונות מניחים על הפירות את גבעולי הטימין, טועמים ומוסיפים עוד סוכר/דבש לפי הטעם. מוציאים את הטימין המבושל.
-
05.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הפירות לקערת הגשה שטוחה. מביאים לרתיחה את המיצים שנשארו בסיר ומוסיפים להם את תרכיז פירות היער. הרוטב יצטמצם ויקבל צבע מודגש וסמיכות קלה
-
06.
מוסיפים לרוטב את היין או הליקר, יוצקים על הפירות ומקשטים בטימין טרי. מגישים את תבשיל הפירות כשהוא חם.